• Dagsmeny 2 - 1200 kcal

    Menyen gir deg 3 om dagen og kan hjelpe deg med å nå dine mål. 

Dagsmeny 2 - 1200 kcal

Guro Waage

PUBLISERT: 27.01.2016 - SKREVET AV: Guro Waage - TITTEL: ERNÆRINGSRÅDGIVER

Last ned meny som utskriftsvennlig PDF her

Frokost (ca. 200 kcal):

• 1 dl yoghurt naturell
• 4 ss havregryn eller usøtet kornblanding
• ½ banan
• Kaffe/te

Lunsj (ca. 300 kcal):

• En skål tomatsuppe (kan byttes ut med annen grønnsakssuppe)
• 2 ss mager kesam
• 1 kokt egg
• ½ grov brødskive
• Vann
• Kaffe/te

Middag (ca. 350 kcal):

• 1 porsjon kylling i folie (kan bakes i ovnen)
• 2 mellomstore poteter
• Vann

Kveldsmat (ca. 200 kcal):

• 2 grove knekkebrød
• Tynt lag magert pålegg*
• Fri mengde tomat, paprika og agurk
• 1,5 dl skummet eller ekstra lett melk

Mellommåltider:

Hvert alternativ gir ca. 150 kcal, velg ett av alternativene under.
• En neve nøtter og tørket frukt (25 g)
• 2 grove knekkebrød med magert pålegg*
• 1,5 dl yoghurt naturell med 2 ss usøtet kornblanding eller havregryn
• 1 banan og et glass skummet eller ekstra lett melk
• 1 dl cottage cheese med en liten håndfull bær og nøtter eller mandler (10 stk)
• Fruktsalat med kvarg (100 g frukt og 1 dl skyr, eller mager kesam naturell/vanilje)
• 1 kopp kakao (2 dl, laget på ekstra lett melk) eller lettere sjokolademelk
• Grønnsaker og dipp laget med mager kesam eller yoghurt naturell (1,5 dl)

*Forslag til pålegg:

Velg én type pålegg. Det er lurt å variere og husk at mengden pålegg er vel så viktig som typen.
• Fisk og skalldyr: makrell i tomat, røkt makrell, sild, alle typer laksepålegg, tunfisk, sardiner, reker, krabbe, crabsticks, eller lignende. Bruk et tynt lag lettmajones, dersom du ønsker majones på skalldyrpålegget
• Ost: velg gjerne magre oster, som lettere hvitoster og smøreoster, kvarg/kesam og cottage cheese
• Kjøtt og fjærkre: velg varianter med maks 10 % fett, som kokt skinke, hamburgerrygg, mager leverpostei, salt bankekjøtt, roastbiff, alle typer ren skinke, kylling og kalkunpålegg og skinkestek
• Egg
• Syltetøy: velg de med minst mulig tilsatt sukker
Pynt gjerne med frukt og grønnsaker.

blog comments powered by Disqus