Laktosekalkulator

Her kan du velge mellom en rekke mat- og drikkevarer.
Klikk på bildene under for å se hvilke alternativer du kan velge mellom. Velg de produktene du ønsker å vite laktoseinnholdet i.

Velg meieriprodukter fra listen over og se laktoseinnholdet i produktene

Mange med laktoseintoleranse tåler opp mot 12 gram laktose om dagen uten å få symptomer. Les mer om kostråd.

Husk at det er viktig med utredning fra lege dersom du mistenker laktoseintoleranse eller andre matallergier og -intoleranse før du gjør endringer i kostholdet. En kartlegging av kostholdet og symptomene du opplever kan være nyttig ved utredning.

Laktoseinnholdet i meieriprodukter varierer mye, som du har sett i denne testen. Du kan også se laktoseinnholdet i en rekke meieriprodukter i denne oversikten.

Tallene er hentet fra Matvaretabellen, Mat på Data og matvaredatabasen til Matoppskrift.no. Porsjonene er hovedsakelig basert på Matvareguiden til Landsforeningen for kosthold og helse.

Dette er ikke en vitenskapelig test, men den gir en indikasjon på hva du får i deg av utvalgte næringsstoffer. Dersom du har et svært høyt aktivitetsnivå (toppidrettsutøver) eller har en sykdom som for eksempel gir deg en lav vekt, vil ikke denne kalkulatoren gi deg korrekte tilbakemeldinger. Ved sykdom vil du ha behov for individuell veiledning.

www.melk.no