• Dagsmeny 3 - 1000 kcal

    Menyen gir deg 3 om dagen og kan hjelpe deg med å nå dine mål. 

Dagsmeny 3 - 1000 kcal

Guro Waage

PUBLISERT: 27.01.2016 - SKREVET AV: Guro Waage - TITTEL: ERNÆRINGSRÅDGIVER

Last ned meny som utskriftsvennlig PDF her

Frokost (ca. 200 kcal):

• 1 ekstra grov brødskive eller 2 grove knekkebrød
• Tynt lag magert pålegg*
• Fri mengde tomat, agurk og paprika
• 1,5 dl skummet eller ekstra lett melk
• Kaffe/te

Lunsj (ca. 250 kcal):

• 1,5 dl yoghurt naturell
• 4 ss havregryn
• 10 mandler eller nøtter
• 1 ss syltetøy med mindre sukker
• Vann
• Kaffe/te

Middag (ca. 400 kcal):

• 250 g hvit fisk (valgfri tilberedning)
• 2 mellomstore poteter eller 1 søtpotet
• Fri mengde grønnsaker eller salat
• ¼ sitron
• 2 ss lettrømme eller mager kesam
Sett ovnen på 200 ?C. Skjær poteter og grønnsaker i biter og legg dem i en ildfast form. Klem sitron over og tilsett krydder etter eget ønske. Bak i ovnen i ca. 20-30 minutter, til grønnsakene er møre. Når det er 15 minutter igjen av steketiden legger du fisken på toppen av grønnsakene og steker ferdig. Spis med lettrømme eller mager kesam.

Kveldsmat (ca. 150 kcal):

• 1 dl cottage cheese
• En liten håndfull friske bær
• 10 mandler eller nøtter
• Vann

Mellommåltider:

Hvis du blir sulten mellom måltidene kan du spise ubegrensede mengder salat og grønnsaker. Grønnsaker er kalorifattige og inneholder fiber som metter godt. Du får også i deg ekstra vitaminer og mineraler som kroppen har godt av. Husk også på å drikke vann i løpet av dagen. Vann er ypperlig som tørstedrikk og kan bidra til at du føler deg mettere.

*Forslag til pålegg:

Velg én type pålegg. Det er lurt å variere og husk at mengden pålegg er vel så viktig som typen.
• Fisk og skalldyr: makrell i tomat, røkt makrell, sild, alle typer laksepålegg, tunfisk, sardiner, reker, krabbe, crabsticks, eller lignende. Bruk et tynt lag lettmajones, dersom du ønsker majones på skalldyrpålegget
• Ost: velg gjerne magre oster, som lettere hvitoster og smøreoster, kvarg/kesam og cottage cheese
• Kjøtt og fjærkre: velg varianter med maks 10 % fett, som kokt skinke, hamburgerrygg, mager leverpostei, salt bankekjøtt, roastbiff, alle typer ren skinke, kylling og kalkunpålegg og skinkestek
• Egg
• Syltetøy: velg de med minst mulig tilsatt sukker
Pynt gjerne med frukt og grønnsaker.

blog comments powered by Disqus