• Dagsmeny 1 - 1200 kcal

    Menyen gir deg 3 om dagen og kan hjelpe deg med å nå dine mål. 

Dagsmeny 1 - 1200 kcal

Guro Waage

PUBLISERT: 27.01.2016 - SKREVET AV: Guro Waage - TITTEL: ERNÆRINGSRÅDGIVER

Last ned meny som utskriftsvennlig PDF her

Frokost (ca. 200 kcal):

  • 2 grove knekkebrød eller 1 skive grovt brød
  • Tynt lag magert pålegg*
  • Fri mengde paprika, agurk og tomat
  • 1,5 dl skummet eller ekstra lett melk
  • Kaffe/te

Lunsj (ca. 300 kcal):

  • En stor bolle med salat med ønsket salattype, tomat, agurk, paprika, purre, revet gulrot og eventuelt flere grønnsaker
  • 100 g tunfisk, skinke eller rent kyllingkjøtt
  • 2 ss kikerter/bønner eller et halvt kokt egg
  • 3 ss cottage cheese 
  • 2 ss valgfri mager dressing
  • En halv skive ekstra grovt brød eller et halvt ekstra grovt, lite rundstykke
  • Vann
  • Kaffe/te

Middag (ca. 400 kcal):

Kyllingwok:

  • 1 gulrot i skiver
  • 100 g brokkoli (ca. 4 buketter)
  • 6 sukkererter
  • 1 dl bønnespirer (rå eller hermetisk)
  • 1 kyllingfilet eller svinefilet i strimler
  • 30 g grov ris (tørrvekt)
  • 3 ss sursøt chilisaus eller fiskesaus

Skjær grønnsaker og kylling i biter. Varm opp pannen og ha i litt olje. Fres kyllingen og grønnsakene og pass på at du tilsetter de grønnsakene som tar lengst tid først. Når woken er ferdig tilsetter du sausen og krydrer etter ønske. Spis med kokt ris.  

Kveldsmat (ca. 150 kcal):

  • 1,5 dl yoghurt naturell
  • 3 ss havregryn eller usøtet kornblanding
  • Vann

Mellommåltider:

Hvert alternativ gir ca. 150 kcal, velg ett av alternativene under.

  • En neve nøtter og tørket frukt (25 g)
  • 2 grove knekkebrød med magert pålegg*
  • 1,5 dl yoghurt naturell med 2 ss usøtet kornblanding eller havregryn
  • 1 banan og et glass skummet eller ekstra lett melk
  • 1 dl cottage cheese med en liten håndfull bær og nøtter eller mandler (10 stk)
  • Fruktsalat med kvarg (100 g frukt og 1 dl skyr, eller mager kesam naturell/vanilje)
  • 1 kopp kakao (2 dl, laget på ekstra lett melk) eller lettere sjokolademelk
  • Grønnsaker og dipp laget med mager kesam eller yoghurt naturell (1,5 dl)

*Forslag til pålegg:

Velg én type pålegg. Det er lurt å variere og husk at mengden pålegg er vel så viktig som typen.

  • Fisk og skalldyr: makrell i tomat, røkt makrell, sild, alle typer laksepålegg, tunfisk, sardiner, reker, krabbe, crabsticks, eller lignende. Bruk et tynt lag lettmajones, dersom du ønsker majones på skalldyrpålegget
  • Ost: velg gjerne magre oster, som lettere hvitoster og smøreoster, kvarg/kesam og cottage cheese
  • Kjøtt og fjærkre: velg varianter med maks 10 % fett, som kokt skinke, hamburgerrygg, mager leverpostei, salt bankekjøtt, roastbiff, alle typer ren skinke, kylling og kalkunpålegg og skinkestek
  • Egg
  • Syltetøy: velg de med minst mulig tilsatt sukker

Pynt gjerne med frukt og grønnsaker.

blog comments powered by Disqus