Menyen gir deg 3 om dagen og kan hjelpe deg med å nå dine mål.
Last ned meny som utskriftsvennlig PDF her
• 1 ekstra grov brødskive eller 2 grove knekkebrød
• Tynt lag magert pålegg*
• Fri mengde tomat, agurk og paprika
• 1,5 dl skummet eller ekstra lett melk
• Kaffe/te
• 1,5 dl yoghurt naturell
• 4 ss havregryn
• 10 mandler eller nøtter
• ½ banan
• Vann
• Kaffe/te
• 250 g hvit fisk (valgfri tilberedning)
• 2 mellomstore poteter eller 1 søtpotet
• Fri mengde grønnsaker eller salat
• ¼ sitron
• 2 ss lettrømme eller mager kesam
Sett ovnen på 200 ?C. Skjær poteter og grønnsaker i biter og legg dem i en ildfast form. Klem sitron over og tilsett krydder etter eget ønske. Bak i ovnen i ca. 20-30 minutter, til grønnsakene er møre. Når det er 15 minutter igjen av steketiden legger du fisken på toppen av grønnsakene og steker ferdig. Spis med lettrømme eller mager kesam
• 1 dl cottage cheese
• En liten håndfull friske bær
• 10 mandler eller nøtter
• Vann
Hvert alternativ gir ca. 150 kcal, velg ett av alternativene under.
• En neve nøtter og tørket frukt (25 g)
• 2 grove knekkebrød med magert pålegg*
• 1,5 dl yoghurt naturell med 2 ss usøtet kornblanding eller havregryn
• 1 banan og et glass skummet eller ekstra lett melk
• 1 dl cottage cheese med en liten håndfull bær og nøtter eller mandler (10 stk)
• Fruktsalat med kvarg (100 g frukt og 1 dl skyr, eller mager kesam naturell/vanilje)
• 1 kopp kakao (2 dl, laget på ekstra lett melk) eller lettere sjokolademelk
• Grønnsaker og dipp laget med mager kesam eller yoghurt naturell (1,5 dl)
Velg én type pålegg. Det er lurt å variere og husk at mengden pålegg er vel så viktig som typen.
• Fisk og skalldyr: makrell i tomat, røkt makrell, sild, alle typer laksepålegg, tunfisk, sardiner, reker, krabbe, crabsticks, eller lignende. Bruk et tynt lag lettmajones, dersom du ønsker majones på skalldyrpålegget
• Ost: velg gjerne magre oster, som lettere hvitoster og smøreoster, kvarg/kesam og cottage cheese
• Kjøtt og fjærkre: velg varianter med maks 10 % fett, som kokt skinke, hamburgerrygg, mager leverpostei, salt bankekjøtt, roastbiff, alle typer ren skinke, kylling og kalkunpålegg og skinkestek
• Egg
• Syltetøy: velg de med minst mulig tilsatt sukker
Pynt gjerne med frukt og grønnsaker.