• Dagsmeny 1 - 1500 kcal

    Menyen gir deg 3 om dagen og kan hjelpe deg med å nå dine mål. 

Dagsmeny 1 - 1500 kcal

Guro Waage

PUBLISERT: 12.01.2016 - SKREVET AV: Guro Waage - TITTEL: ERNÆRINGSRÅDGIVER

 Last ned meny som utskriftsvennlig PDF her

Frokost (ca. 300 kcal):

•    1 porsjon havregrøt med friske bær
•    1,5 dl skummet eller ekstra lett melk, eller 1 dl juice
•    Kaffe/ te

Lunsj (ca. 350 kcal):

•    En stor bolle med blandet salat: tomat, agurk, salat, paprika, purre, revet gulrot og eventuelt flere grønnsaker
•    75 g tunfisk, skinke eller rent kyllingkjøtt
•    50 g kikerter, bønner eller cottage cheese
•    1/2 kokt egg  
•    1-2 ss valgfri mager dressing
•    En halv skive grovt brød eller et halvt grovt, lite rundstykke
•    Vann
•    Kaffe/te

Middag (ca. 400 kcal):

•    200 g hvit fisk (valgfri tilberedning)
•    1 porsjon squashpuré
•    2 mellomstore poteter eller 1 søtpotet
•    Fri mengde ekstra grønnsaker
•    Vann

Kveldsmat (ca. 150 kcal):

•    1 dl cottage cheese
•    En liten håndfull friske bær
•    10 mandler eller nøtter
•    Vann

Mellommåltider:

Hvert alternativ gir ca. 150 kcal, velg to av alternativene under.
•    En neve nøtter og tørket frukt (25 g)
•    2 grove knekkebrød med magert pålegg*
•    1,5 dl yoghurt naturell med 2 ss usøtet kornblanding eller havregryn
•    1 banan og et glass skummet eller ekstra lett melk
•    1 dl cottage cheese med en liten håndfull bær og nøtter eller mandler (10 stk)
•    Fruktsalat med kvarg (100 g frukt og 1 dl skyr, eller mager kesam naturell/vanilje)
•    1 kopp kakao (2 dl, laget på ekstra lett melk) eller lettere sjokolademelk
•    Grønnsaker og dipp laget med mager kesam eller yoghurt naturell (1,5 dl)

*Forslag til pålegg:

Velg én type pålegg. Det er lurt å variere og husk at mengden pålegg er vel så viktig som typen.
•    Fisk og skalldyr: makrell i tomat, røkt makrell, sild, alle typer laksepålegg, tunfisk, sardiner, reker, krabbe, crabsticks, eller lignende. Bruk et tynt lag lettmajones, dersom du ønsker majones på skalldyrpålegget
•    Ost: velg gjerne magre oster, som lettere hvitoster og smøreoster, kvarg/kesam og cottage cheese
•    Kjøtt og fjærkre: velg varianter med maks 10 % fett, som kokt skinke, hamburgerrygg, mager leverpostei, salt bankekjøtt, roastbiff, alle typer ren skinke, kylling og kalkunpålegg og skinkestek
•    Egg
•    Syltetøy: velg de med minst mulig tilsatt sukker
Tips: Mager smøreost kan brukes som erstatning for smør og majones.
Pynt gjerne med frukt og grønnsaker.

blog comments powered by Disqus