Menyen gir deg 3 om dagen og kan hjelpe deg med å nå dine mål.
Last ned meny som utskriftsvennlig PDF her
• Frokost-smoothie:
- ½ banan
- 1 dl dypfryste jordbær
- 1,5 dl valgfri Biola
- 6 ss havregryn eller 4-korn blanding
• Kaffe/te
• 1 skive grovt brød
• Omelett av 2 egg og 2 skiver skinke, stekt i litt smør med purre, sopp, paprika og/eller spinat
• Fri mengde tomat, agurk, paprika, salat og gulrøtter
• 1,5 dl skummet melk eller ekstra lett melk
• Kaffe/te
• 150 g fjærkre eller magert kjøtt
• 50 g grov ris (tørrvekt)
• Fri mengde rå, lettkokte eller wokede grønnsaker
• 3 ss søt chili saus eller valgfri mager dressing
• Vann
• 2 grove knekkebrød
• Tynt lag magert pålegg*
• Fri mengde tomat, paprika og agurk
• 1,5 dl skummet/ekstra lett melk eller 1 dl juice
Hvert alternativ gir ca. 100 kcal, velg to av alternativene under.
• En neve nøtter og tørket frukt (20 g)
• 1 grovt knekkebrød med magert pålegg*
• 1 dl yoghurt naturell med 2 ss usøtet kornblanding eller havregryn
• 1 valgfri frukt
• 1/2 dl cottage cheese med en liten håndfull bær og nøtter eller mandler (5 stk)
• Fruktsalat med kvarg (100 g frukt og 1/2 dl skyr, eller mager kesam naturell/vanilje)
• 1 stort glass (2,5 dl) skummet melk eller ekstra lett melk
• 1 glass (2 dl) lettere sjokolademelk
• Grønnsaker og dipp laget med mager kesam eller yoghurt naturell (1,5 dl)
Velg én type pålegg. Det er lurt å variere og husk at mengden pålegg er vel så viktig som typen.
• Fisk og skalldyr: makrell i tomat, røkt makrell, sild, alle typer laksepålegg, tunfisk, sardiner, reker, krabbe, crabsticks, eller lignende. Bruk et tynt lag lettmajones, dersom du ønsker majones på skalldyrpålegget
• Ost: velg gjerne magre oster, som lettere hvitoster og smøreoster, kvarg/kesam og cottage cheese
• Kjøtt og fjærkre: velg varianter med maks 10 % fett, som kokt skinke, hamburgerrygg, mager leverpostei, salt bankekjøtt, roastbiff, alle typer ren skinke, kylling og kalkunpålegg og skinkestek
• Egg
• Syltetøy: velg de med minst mulig tilsatt sukker
Tips: Mager smøreost kan brukes som erstatning for smør og majones.
Pynt gjerne med frukt og grønnsaker.