• Dagsmeny 2 - 1500 kcal

    Menyen gir deg 3 om dagen og kan hjelpe deg med å nå dine mål. 

Dagsmeny 2 - 1500 kcal

Guro Waage

PUBLISERT: 12.01.2016 - SKREVET AV: Guro Waage - TITTEL: ERNÆRINGSRÅDGIVER

 Last ned meny som utskriftsvennlig PDF her

Frokost (ca. 300 kcal):

•    Frokost-smoothie:
-    ½ banan
-    1 dl dypfryste jordbær
-    1,5 dl valgfri Biola
-    6 ss havregryn eller 4-korn blanding
•    Kaffe/te

Lunsj (ca. 350 kcal):

•    1 skive grovt brød
•    Omelett av 2 egg og 2 skiver skinke, stekt i litt smør med purre, sopp, paprika og/eller spinat
•    Fri mengde tomat, agurk, paprika, salat og gulrøtter
•    1,5 dl skummet melk eller ekstra lett melk
•    Kaffe/te

Middag (ca. 450 kcal):

•    150 g fjærkre eller magert kjøtt  
•    50 g grov ris (tørrvekt)
•    Fri mengde rå, lettkokte eller wokede grønnsaker
•    3 ss søt chili saus eller valgfri mager dressing
•    Vann

Kveldsmat (ca. 200 kcal):

•    2 grove knekkebrød
•    Tynt lag magert pålegg*
•    Fri mengde tomat, paprika og agurk
•    1,5 dl skummet/ekstra lett melk eller 1 dl juice 

Mellommåltider:

Hvert alternativ gir ca. 100 kcal, velg to av alternativene under.
•    En neve nøtter og tørket frukt (20 g)
•    1 grovt knekkebrød med magert pålegg*
•    1 dl yoghurt naturell med 2 ss usøtet kornblanding eller havregryn
•    1 valgfri frukt 
•    1/2 dl cottage cheese med en liten håndfull bær og nøtter eller mandler (5 stk)
•    Fruktsalat med kvarg (100 g frukt og 1/2 dl skyr, eller mager kesam naturell/vanilje)
•    1 stort glass (2,5 dl) skummet melk eller ekstra lett melk 
•    1 glass (2 dl) lettere sjokolademelk 
•    Grønnsaker og dipp laget med mager kesam eller yoghurt naturell (1,5 dl)

*Forslag til pålegg:

Velg én type pålegg. Det er lurt å variere og husk at mengden pålegg er vel så viktig som typen.
•    Fisk og skalldyr: makrell i tomat, røkt makrell, sild, alle typer laksepålegg, tunfisk, sardiner, reker, krabbe, crabsticks, eller lignende. Bruk et tynt lag lettmajones, dersom du ønsker majones på skalldyrpålegget
•    Ost: velg gjerne magre oster, som lettere hvitoster og smøreoster, kvarg/kesam og cottage cheese
•    Kjøtt og fjærkre: velg varianter med maks 10 % fett, som kokt skinke, hamburgerrygg, mager leverpostei, salt bankekjøtt, roastbiff, alle typer ren skinke, kylling og kalkunpålegg og skinkestek
•    Egg
•    Syltetøy: velg de med minst mulig tilsatt sukker
Tips: Mager smøreost kan brukes som erstatning for smør og majones.
Pynt gjerne med frukt og grønnsaker.

blog comments powered by Disqus