• Dagsmeny 3 - 1600 kcal

    Menyen gir deg 3 om dagen og kan hjelpe deg med å nå dine mål. 

Dagsmeny 3 - 1600 kcal

Guro Waage

PUBLISERT: 12.01.2016 - SKREVET AV: Guro Waage - TITTEL: ERNÆRINGSRÅDGIVER

Last ned meny som utskriftsvennlig PDF her

Frokost (ca. 300 kcal):

•    2 dl yoghurt naturell
•    En liten neve bær
•    ½ banan
•    En liten neve mandler, nøtter, frø eller havregryn
•    1 ts honning (valgfritt)
•    Kaffe/te

Lunsj (ca. 350 kcal):

•    En porsjon tomatsuppe (kan byttes ut med annen grønnsakssuppe)
•    1 ss mager kesam
•    1 egg
•    1 skive grovt brød eller 1 grovt, lite rundstykke med et tynt lag smør

Middag (ca. 450 kcal):  

•    1 porsjon kylling i folie (kan bakes i ovnen)
•    40 g grov ris (tørrvekt)
•    Vann  

Kveldsmat (ca. 200 kcal):

•    2 grove knekkebrød eller 1 skive grovt brød 
•    Tynt lag magert pålegg* 
•    Fri mengde tomat, paprika og agurk
•    1 dl skummet eller ekstra lett melk 

Mellommåltider:

Hvert alternativ gir ca. 150 kcal, velg to av alternativene under.
•    En neve nøtter og tørket frukt (25 g)
•    2 grove knekkebrød eller 1 skive grovt brød med magert pålegg*
•    1,5 dl yoghurt naturell med 2 ss usøtet kornblanding eller havregryn
•    1 banan og et glass skummet eller ekstra lett melk
•    1 dl cottage cheese med en liten håndfull bær og nøtter eller mandler (10 stk)
•    Fruktsalat med kvarg (100 g frukt og 1 dl skyr, eller mager kesam naturell/vanilje)
•    1 kopp kakao (2 dl, laget på ekstra lett melk) eller lettere sjokolademelk
•    Grønnsaker og dipp laget med mager kesam eller yoghurt naturell (1,5 dl)

*Forslag til pålegg:

Velg én type pålegg. Det er lurt å variere og husk at mengden pålegg er vel så viktig som typen.
•    Fisk og skalldyr: makrell i tomat, røkt makrell, sild, alle typer laksepålegg, tunfisk, sardiner, reker, krabbe, crabsticks, eller lignende. Bruk et tynt lag lettmajones, dersom du ønsker majones på skalldyrpålegget
•    Ost: velg gjerne magre oster, som lettere hvitoster og smøreoster, kvarg/kesam og cottage cheese
•    Kjøtt og fjærkre: velg varianter med maks 10 % fett, som kokt skinke, hamburgerrygg, mager leverpostei, salt bankekjøtt, roastbiff, alle typer ren skinke, kylling og kalkunpålegg og skinkestek
•    Egg
•    Syltetøy: velg de med minst mulig tilsatt sukker
Tips: Mager smøreost kan brukes som erstatning for smør og majones.
Pynt gjerne med frukt og grønnsaker.

blog comments powered by Disqus