• Dagsmeny 2 - 2100 kcal

    Menyen gir deg 3 om dagen og kan hjelpe deg med å nå dine mål. 

Dagsmeny 2 - 2100 kcal

Guro Waage

PUBLISERT: 12.01.2016 - SKREVET AV: Guro Waage - TITTEL: ERNÆRINGSRÅDGIVER

Last ned meny som utskriftsvennlig PDF her

Frokost (ca. 400 kcal):

•    1,5 dl havregryn eller usøtet kornblanding (f.eks. 4-korn eller Go’dag)
•    1,5 dl skummet eller ekstra lett melk (alternativt 1,5 dl skummet kulturmelk, 1 dl yoghurt naturell eller lett-yoghurt)
•    1-2 ts rosiner, tørkede aprikoser eller annen tørket frukt, eller 1 ss syltetøy med mindre sukker
•    En liten neve mandler, nøtter eller frø
•    1 frukt etter ønske eller 1 dl juice
•    Kaffe/te

Lunsj (ca. 450 kcal):

•    1,5 skive grovt brød
•    Tynt lag smør, majones eller sennep
•    Omelett av 2 egg og 3 skiver skinke, stekt i litt smør med purre, sopp, paprika og/eller spinat
•    Fri mengde tomat, agurk, paprika, salat og gulrøtter
•    1,5 dl skummet melk eller ekstra lett melk
•    Kaffe/te

Middag (ca. 600 kcal):

•    1 porsjon kyllingfilet med urter
•    Fri mengde rå, lettkokte eller wokede grønnsaker
•    2 mellomstore poteter eller 1 mellomstor søtpotet
•    Vann

Kveldsmat (ca. 350 kcal):

•    1 porsjon havregrøt med friske bær
•    En liten neve mandler, nøtter eller frø
•    En frukt etter ønske  
•    Vann

Mellommåltider:

Hvert alternativ gir ca. 150 kcal, velg to av alternativene under.
•    En neve nøtter og tørket frukt (25 g)
•    2 grove knekkebrød med magert pålegg*
•    1,5 dl yoghurt naturell med 2 ss usøtet kornblanding eller havregryn
•    1 banan og et glass skummet eller ekstra lett melk
•    1 dl cottage cheese med en liten håndfull bær og nøtter eller mandler (10 stk)
•    Fruktsalat med kvarg (100 g frukt og 1 dl skyr, eller mager kesam naturell/vanilje)
•    1 kopp kakao (2 dl, laget på ekstra lett melk) eller lettere sjokolademelk
•    Grønnsaker og dipp laget med mager kesam eller yoghurt naturell (1,5 dl)

*Forslag til pålegg:

Velg én type pålegg. Det er lurt å variere og husk at mengden pålegg er vel så viktig som typen.
•    Fisk og skalldyr: makrell i tomat, røkt makrell, sild, alle typer laksepålegg, tunfisk, sardiner, reker, krabbe, crabsticks, eller lignende. Bruk et tynt lag lettmajones, dersom du ønsker majones på skalldyrpålegget
•    Ost: velg gjerne magre oster, som lettere hvitoster og smøreoster, kvarg/kesam og cottage cheese
•    Kjøtt og fjærkre: velg varianter med maks 10 % fett, som kokt skinke, hamburgerrygg, mager leverpostei, salt bankekjøtt, roastbiff, alle typer ren skinke, kylling og kalkunpålegg og skinkestek
•    Egg
•    Syltetøy: velg de med minst mulig tilsatt sukker
Tips: Mager smøreost kan brukes som erstatning for smør og majones.
Pynt gjerne med frukt og grønnsaker.

blog comments powered by Disqus