Menyen gir deg 3 om dagen og kan hjelpe deg med å nå dine mål.
Last ned meny som utskriftsvennlig PDF her
• 1,5 dl havregryn eller usøtet kornblanding (f.eks. 4-korn eller Go’dag)
• 1,5 dl skummet eller ekstra lett melk (alternativt 1,5 dl skummet kulturmelk, 1 dl yoghurt naturell eller lett-yoghurt)
• 1-2 ts rosiner, tørkede aprikoser eller annen tørket frukt, eller 1 ss syltetøy med mindre sukker
• En liten neve mandler, nøtter eller frø
• 1 frukt etter ønske eller 1 dl juice
• Kaffe/te
• 1,5 skive grovt brød
• Tynt lag smør, majones eller sennep
• Omelett av 2 egg og 3 skiver skinke, stekt i litt smør gjerne med purre, sopp, paprika og/eller spinat
• Fri mengde tomat, agurk, paprika, salat og gulrøtter
• 1,5 dl skummet melk eller ekstra lett melk
• Kaffe/te
• 150 g fet fisk (valgfri tilberedning)
• 80 g grov pasta eller grov ris (tørrvekt)
• Fri mengde rå, lettkokte eller wokede grønnsaker
• 2 ss mager kesam
• Vann
• 1 porsjon havregrøt med friske bær
• En liten neve mandler, nøtter eller frø
• 1 frukt etter ønske
• Vann
Hvert alternativ gir ca. 200 kcal, velg to av alternativene under.
• 1 eple/pære/nektarin og en liten neve (25 g) mandler eller nøtter
• 1 dl cottage cheese, 3 ss havregryn og 1 ts usøtet syltetøy
• 1,5 dl yoghurt naturell og 3 ss usøtet kornblanding eller havregryn
• Fruktsalat med kvarg (150 gram frukt og 1 dl skyr eller mager kesam naturell/vanilje)
• Grønnsaker og dipp laget med ca. 1 dl kesam
• 2 grove knekkebrød med et tynt lag smør, magert pålegg* og valgfrie grønnsaker
• 1 skive ekstra grovt brød med magert pålegg* og valgfrie grønnsaker
• 1 banan og 1,5 dl lettere sjokolademelk
Velg én type pålegg. Det er lurt å variere og husk at mengden pålegg er vel så viktig som typen.
• Fisk og skalldyr: makrell i tomat, røkt makrell, sild, alle typer laksepålegg, tunfisk, sardiner, reker, krabbe, crabsticks, eller lignende. Bruk et tynt lag lettmajones, dersom du ønsker majones på skalldyrpålegget
• Ost: velg gjerne magre oster, som lettere hvitoster og smøreoster, kvarg/kesam og cottage cheese
• Kjøtt og fjærkre: velg varianter med maks 10 % fett, som kokt skinke, hamburgerrygg, mager leverpostei, salt bankekjøtt, roastbiff, alle typer ren skinke, kylling og kalkunpålegg og skinkestek
• Egg
• Syltetøy: velg de med minst mulig tilsatt sukker
Tips: Mager smøreost kan brukes som erstatning for smør og majones.
Pynt gjerne med frukt og grønnsaker.