• Dagsmeny 1 - 2600 kcal

    Menyen gir deg 3 om dagen og kan hjelpe deg med å nå dine mål. 

Dagsmeny 1 - 2600 kcal

Guro Waage

PUBLISERT: 12.01.2016 - SKREVET AV: Guro Waage - TITTEL: ERNÆRINGSRÅDGIVER

Last ned meny som utskriftsvennlig PDF her

Frokost (ca. 500 kcal):

•    2 grove pannekaker med havregryn
•    4 ss cottage cheese
•    1 neve friske bær eller 2 ss syltetøy med mindre sukker
•    1 banan
•    1,5 dl skummet eller ekstra lett melk

Lunsj (ca. 550 kcal):

•    3 skiver grovt brød eller 5 grove knekkebrød
•    Tynt lag smør og pålegg*
•    1 egg
•    Fri mengde tomat, agurk, paprika, salat og gulrøtter
•    1,5 dl skummet eller ekstra lett melk
•    Kaffe/te

Middag (ca. 700 kcal):

•    1 porsjon Chili con carne
•    Fri mengde frisk salat
•    Vann

Kveldsmat (ca. 450 kcal):

•    1,5 dl usøtet kornblanding eller havregryn  
•    1,5 dl yoghurt
•    ½ banan
•    En liten håndfull bær eller 1 ss syltetøy uten tilsatt sukker
•    10 mandler
•    Vann

Mellommåltider:

Hvert alternativ gir ca. 200 kcal, velg to av alternativene under.
•    1 eple/pære/nektarin og en liten neve (25 g) mandler eller nøtter
•    1 dl cottage cheese, 3 ss havregryn og 1 ts usøtet syltetøy
•    1,5 dl yoghurt naturell og 3 ss usøtet kornblanding eller havregryn
•    Fruktsalat med kvarg (150 gram frukt og 1 dl skyr eller mager kesam naturell/vanilje)
•    Grønnsaker og dipp laget med ca. 1 dl kesam
•    2 grove knekkebrød med et tynt lag smør, magert pålegg* og valgfrie grønnsaker
•    1 skive ekstra grovt brød med magert pålegg* og valgfrie grønnsaker
•    1 banan og 1,5 dl lettere sjokolademelk

*Forslag til pålegg:

Velg én type pålegg. Det er lurt å variere og husk at mengden pålegg er vel så viktig som typen.
•    Fisk og skalldyr: makrell i tomat, røkt makrell, sild, alle typer laksepålegg, tunfisk, sardiner, reker, krabbe, crabsticks, eller lignende. Bruk et tynt lag lettmajones, dersom du ønsker majones på skalldyrpålegget
•    Ost: velg gjerne magre oster, som lettere hvitoster og smøreoster, kvarg/kesam og cottage cheese
•    Kjøtt og fjærkre: velg varianter med maks 10 % fett, som kokt skinke, hamburgerrygg, mager leverpostei, salt bankekjøtt, roastbiff, alle typer ren skinke, kylling og kalkunpålegg og skinkestek
•    Egg
•    Syltetøy: velg de med minst mulig tilsatt sukker
Tips: Mager smøreost kan brukes som erstatning for smør og majones.
Pynt gjerne med frukt og grønnsaker.

blog comments powered by Disqus