• Dagsmeny 1 - 2700 kcal

    Menyen gir deg 3 om dagen og kan hjelpe deg med å nå dine mål. 

Dagsmeny 1 - 2700 kcal

Guro Waage

PUBLISERT: 12.01.2016 - SKREVET AV: Guro Waage - TITTEL: ERNÆRINGSRÅDGIVER

Last ned meny som utskriftsvennlig PDF her

Frokost (ca. 500 kcal):

•    2 grove pannekaker med havregryn
•    4 ss cottage cheese
•    1 neve friske bær eller 2 ss syltetøy med mindre sukker
•    1 banan
•    1,5 dl skummet eller ekstra lett melk

Lunsj (ca. 550 kcal):

•    3 skiver grovt brød eller 5 grove knekkebrød
•    Tynt lag smør og pålegg*
•    1 egg
•    Fri mengde tomat, agurk, paprika, salat og gulrøtter
•    1,5 dl skummet eller ekstra lett melk
•    Kaffe/te

Middag (ca. 750 kcal):

•    150 g fet fisk (valgfri tilberedning)
•    70 g grov pasta eller 70 g grov ris (tørrvekt)
•    Fri mengde rå, lettkokte eller wokede grønnsaker
•    2 ss lettrømme
•    Vann

Kveldsmat (ca. 400 kcal):

•    1 porsjon havregrøt med friske bær
•    En liten neve mandler, nøtter eller frø
•    1 banan
•    Vann

Mellommåltider:

Hvert alternativ gir ca. 250 kcal, velg to av alternativene under.
•    1 banan og en liten neve nøtter (25 g)
•    1,5 dl cottage cheese, 4 ss havregryn eller usøtet kornblanding og en liten håndfull bær
•    Fruktsalat med kvarg (150 g frukt, 1,5 dl skyr eller mager kesam naturell/vanilje)
•    1 banan og 2,5 dl mager sjokolademelk
•    3 grove knekkebrød med et tynt lag smør, magert pålegg* og valgfrie grønnsaker
•    1,5 skive ekstra grovt brød med magert pålegg* og valgfrie grønnsaker
•    60 g nøtter og tørket frukt
•    ½ avokado, ½ boks tunfisk i vann, 1 tomat og pepper

*Forslag til pålegg:

Velg én type pålegg. Det er lurt å variere og husk at mengden pålegg er vel så viktig som typen.
•    Fisk og skalldyr: makrell i tomat, røkt makrell, sild, alle typer laksepålegg, tunfisk, sardiner, reker, krabbe, crabsticks, eller lignende. Bruk et tynt lag lettmajones, dersom du ønsker majones på skalldyrpålegget
•    Ost: velg gjerne magre oster, som lettere hvitoster og smøreoster, kvarg/kesam og cottage cheese
•    Kjøtt og fjærkre: velg varianter med maks 10 % fett, som kokt skinke, hamburgerrygg, mager leverpostei, salt bankekjøtt, roastbiff, alle typer ren skinke, kylling og kalkunpålegg og skinkestek
•    Egg
•    Syltetøy: velg de med minst mulig tilsatt sukker
Tips: Mager smøreost kan brukes som erstatning for smør og majones.
Pynt gjerne med frukt og grønnsaker.

blog comments powered by Disqus