• Dagsmeny 2 - 2700 kcal

    Menyen gir deg 3 om dagen og kan hjelpe deg med å nå dine mål. 

Dagsmeny 2 - 2700 kcal

Guro Waage

PUBLISERT: 12.01.2016 - SKREVET AV: Guro Waage - TITTEL: ERNÆRINGSRÅDGIVER

 Last ned meny som utskriftsvennlig PDF her

Frokost (ca. 500 kcal):

•    2,5 skive grovt brød eller 5 grove knekkebrød
•    Tynt lag smør og pålegg*
•    1,5 dl skummet eller ekstra lett melk
•    1 frukt etter ønske eller 1 dl juice
•    Fri mengde tomat, agurk, paprika og salat
•    Kaffe/te

Lunsj (ca. 550 kcal):

•    En stor bolle med blandet salat: tomat, agurk, salat, paprika, purre, revet gulrot og eventuelt flere grønnsaker
•    150 g tunfisk, skinke eller rent kyllingkjøtt
•    100 g fullkornspasta
•    1 egg eller 60 g kikerter/bønner
•    2 ss mager dressing
•    1 skive grovt brød  
•    Vann
•    Kaffe/te

Middag (ca. 750 kcal):

•    1 trylleburger
•    Legg en skive ost på toppen
•    Fri mengde ekstra grønnsaker
•    Søtpotetchips (1 mellomstor skivet potet, stekt i panne eller ovn med 1 ss smør og krydder)
•    Vann

Kveldsmat (ca. 400 kcal):

Wraps av lomper:

•    2 lomper (potet, havre eller spelt)
•    Tynt lag mager smørreost  
•    ¼ avokado
•    Fri mengde salat, tomat, agurk og paprike  
•    2 skiver magert skinkepålegg
•    1,5 dl skummet eller ekstra lett melk 
•    1 valgfri frukt  

Mellommåltider:

Hvert alternativ gir ca. 250 kcal, velg to av alternativene under.
•    1 banan og en liten neve nøtter (25 g)
•    1,5 dl cottage cheese, 4 ss havregryn eller usøtet kornblanding og en liten håndfull bær
•    Fruktsalat med kvarg (150 g frukt, 1,5 dl skyr eller mager kesam naturell/vanilje)
•    1 banan og 2,5 dl mager sjokolademelk
•    3 grove knekkebrød med et tynt lag smør, magert pålegg* og valgfrie grønnsaker
•    1,5 skive ekstra grovt brød med magert pålegg* og valgfrie grønnsaker
•    60 g nøtter og tørket frukt
•    ½ avokado, ½ boks tunfisk i vann, 1 tomat og pepper

*Forslag til pålegg:

Velg én type pålegg. Det er lurt å variere og husk at mengden pålegg er vel så viktig som typen.
•    Fisk og skalldyr: makrell i tomat, røkt makrell, sild, alle typer laksepålegg, tunfisk, sardiner, reker, krabbe, crabsticks, eller lignende. Bruk et tynt lag lettmajones, dersom du ønsker majones på skalldyrpålegget
•    Ost: velg gjerne magre oster, som lettere hvitoster og smøreoster, kvarg/kesam og cottage cheese
•    Kjøtt og fjærkre: velg varianter med maks 10 % fett, som kokt skinke, hamburgerrygg, mager leverpostei, salt bankekjøtt, roastbiff, alle typer ren skinke, kylling og kalkunpålegg og skinkestek
•    Egg
•    Syltetøy: velg de med minst mulig tilsatt sukker
Tips: Mager smøreost kan brukes som erstatning for smør og majones.
Pynt gjerne med frukt og grønnsaker.

blog comments powered by Disqus