Menyen gir deg 3 om dagen og kan hjelpe deg med å nå dine mål.
Last ned meny som utskriftsvennlig PDF her
• 2 dl havregryn eller usøtet kornblanding (f.eks. 4-korn eller Go’dag)
• 2 dl skummet eller ekstra lett melk (alternativt 2 dl skummet kulturmelk, 1 dl yoghurt naturell eller lett-yoghurt)
• 1-2 ts rosiner, tørkede aprikoser eller annen tørket frukt, eller 1 ss syltetøy med mindre sukker
• En liten neve mandler, nøtter eller frø
• 1 frukt etter ønske eller 1 dl juice
• Kaffe/te
• 2,5 skive grovt brød
• Tynt lag smør, majones eller sennep
• Omelett av 2 egg og 3 skiver skinke, stekt i litt smør gjerne med purre, sopp, paprika og/eller spinat
• Fri mengde tomat, agurk, paprika, salat og gulrøtter
• 1,5 dl skummet melk eller ekstra lett melk
• Kaffe/te
• Dobbel porsjon kylling i folie (kan bakes i ovn)
• 2 store poteter
• Vann
• 2 grove brødskiver eller 4 grove knekkebrød
• ½ kokt egg
• Tynt lag med smør og pålegg*
• Fri mengde tomat, agurk eller paprika
• 1,5 dl skummet eller ekstra lett melk
Hvert alternativ gir ca. 250 kcal, velg to av alternativene under.
• 1 banan og en liten neve nøtter (25 g)
• 1,5 dl cottage cheese, 4 ss havregryn eller usøtet kornblanding og en liten håndfull bær
• Fruktsalat med kvarg (150 g frukt, 1,5 dl skyr eller mager kesam naturell/vanilje)
• 1 banan og 2,5 dl mager sjokolademelk
• 3 grove knekkebrød med et tynt lag smør, magert pålegg* og valgfrie grønnsaker
• 1,5 skive ekstra grovt brød med magert pålegg* og valgfrie grønnsaker
• 60 g nøtter og tørket frukt
• ½ avokado, ½ boks tunfisk i vann, 1 tomat og pepper
Velg én type pålegg. Det er lurt å variere og husk at mengden pålegg er vel så viktig som typen.
• Fisk og skalldyr: makrell i tomat, røkt makrell, sild, alle typer laksepålegg, tunfisk, sardiner, reker, krabbe, crabsticks, eller lignende. Bruk et tynt lag lettmajones, dersom du ønsker majones på skalldyrpålegget
• Ost: velg gjerne magre oster, som lettere hvitoster og smøreoster, kvarg/kesam og cottage cheese
• Kjøtt og fjærkre: velg varianter med maks 10 % fett, som kokt skinke, hamburgerrygg, mager leverpostei, salt bankekjøtt, roastbiff, alle typer ren skinke, kylling og kalkunpålegg og skinkestek
• Egg
• Syltetøy: velg de med minst mulig tilsatt sukker
Tips: Mager smøreost kan brukes som erstatning for smør og majones.
Pynt gjerne med frukt og grønnsaker.