• Dagsmeny 2 - 2800 kcal

    Menyen gir deg 3 om dagen og kan hjelpe deg med å nå dine mål. 

Dagsmeny 2 - 2800 kcal

Guro Waage

PUBLISERT: 12.01.2016 - SKREVET AV: Guro Waage - TITTEL: ERNÆRINGSRÅDGIVER

Last ned meny som utskriftsvennlig PDF her

Frokost (ca. 500 kcal):

•    2,5 skiver grovt brød eller 5 grove knekkebrød
•    Tynt lag smør og pålegg*
•    1,5 dl skummet eller ekstra lett melk
•    1 frukt etter ønske eller 1 dl juice
•    Fri mengde tomat, agurk, paprika og salat
•    Kaffe/te

Lunsj (ca. 550 kcal):

•    En stor bolle med blandet salat: tomat, agurk, paprika, salat, purre, revet gulrot og eventuelt flere grønnsaker
•    150 g tunfisk, skinke eller rent kyllingkjøtt
•    100 g fullkornspasta
•    1 egg eller 60 g kikerter/bønner
•    2 ss mager dressing
•    1 skive grovt brød  
•    Vann
•    Kaffe/te

Middag (ca. 800 kcal):

Energirik fiskesuppe:
•    4 dl fiskebuljong
•    1 gulrot
•    ½ paprika
•    ½ purre
•    2 store poteter
•    150 g laks
•    1 dl matfløte
Skjær opp grønnsakene og kok dem i buljongen. Når potetene er møre tilsetter du fisk og fløte Spis gjerne en skive brød til suppen.

Kveldsmat (ca. 450 kcal):

Wraps med mager ost og kjøttpålegg
•    1 fullkornstortilla
•    Tynt lag mager smøreost  
•    Valgfri mengde salat, paprika, purre, agurk og tomat
•    2 skiver mager skinke, kylling- eller kalkunpålegg
•    Finhakk 5 mandler og strø over
•    Vann  

Mellommåltider:

Hvert alternativ gir ca. 200 kcal, velg to av alternativene under.
•    1 eple/pære/nektarin og en liten neve (25 g) mandler eller nøtter
•    1 dl cottage cheese, 3 ss havregryn og 1 ts usøtet syltetøy
•    1,5 dl yoghurt naturell og 3 ss usøtet kornblanding eller havregryn
•    Fruktsalat med kvarg (150 gram frukt og 1 dl skyr eller mager kesam naturell/vanilje)
•    Grønnsaker og dipp laget med ca. 1 dl kesam
•    2 grove knekkebrød med et tynt lag smør, magert pålegg* og valgfrie grønnsaker
•    1 skive ekstra grovt brød med magert pålegg* og valgfrie grønnsaker
•    1 banan og 1,5 dl lettere sjokolademelk

*Forslag til pålegg:

Velg én type pålegg. Det er lurt å variere og husk at mengden pålegg er vel så viktig som typen.
•    Fisk og skalldyr: makrell i tomat, røkt makrell, sild, alle typer laksepålegg, tunfisk, sardiner, reker, krabbe, crabsticks, eller lignende. Bruk et tynt lag lettmajones, dersom du ønsker majones på skalldyrpålegget
•    Ost: velg gjerne magre oster, som lettere hvitoster og smøreoster, kvarg/kesam og cottage cheese
•    Kjøtt og fjærkre: velg varianter med maks 10 % fett, som kokt skinke, hamburgerrygg, mager leverpostei, salt bankekjøtt, roastbiff, alle typer ren skinke, kylling og kalkunpålegg og skinkestek
•    Egg
•    Syltetøy: velg de med minst mulig tilsatt sukker
Tips: Mager smøreost kan brukes som erstatning for smør og majones.
Pynt gjerne med frukt og grønnsaker.

blog comments powered by Disqus