Menyen gir deg 3 om dagen og kan hjelpe deg med å nå dine mål.
Last ned meny som utskriftsvennlig PDF her
• 2,5 skiver grovt brød eller 5 grove knekkebrød
• Tynt lag smør og pålegg*
• 1,5 dl skummet eller ekstra lett melk
• 1 frukt etter ønske eller 1 dl juice
• Fri mengde tomat, agurk, paprika og salat
• Kaffe/te
• En stor bolle med blandet salat: tomat, agurk, paprika, salat, purre, revet gulrot og eventuelt flere grønnsaker
• 150 g tunfisk, skinke eller rent kyllingkjøtt
• 100 g fullkornspasta
• 1 egg (kan byttes ut med 60 g kikerter eller bønner)
• 2 ss mager dressing
• 1 skive grovt brød
• Vann
• Kaffe/te
Energirik fiskesuppe:
• 4 dl fiskebuljong
• 1 gulrot
• ½ paprika
• ½ purre
• 2 store poteter
• 150 g laks
• 1 dl matfløte
Skjær grønnsakene i biter og stek dem raskt i panne. Kok videre i buljongen. Tilsett matfløte og biter av fisk når potetene er møre. Spis gjerne en skive brød til suppen.
Wraps med mager ost og kjøttpålegg:
• 1 fullkornstortilla
• Tynt lag mager smøreost
• Valgfri mengde salat, paprika, purre, agurk og tomat
• 2 skiver mager skinke, kylling- eller kalkunpålegg
• Finhakk 5 mandler og strø over
• Vann
Hvert alternativ gir ca. 250 kcal, velg to av alternativene under.
• 1 banan og en liten neve nøtter (25g)
• 1,5 dl cottage cheese, 4 ss havregryn eller usøtet kornblanding, en liten håndfull bær
• Fruktsalat med kvarg (150 g frukt, 1,5 dl skyr eller mager kesam naturell/vanilje)
• 1 banan og 2,5 dl mager sjokolademelk
• 3 grove knekkebrød med tynt lag smør, magert pålegg* og valgfrie grønnsaker
• 1,5 skive ekstra grovt brød med magert pålegg* og valgfrie grønnsaker
• 60 g nøtter og tørket frukt
• ½ avokado, ½ boks tunfisk i vann, 1 tomat og pepper
Velg én type pålegg. Det er lurt å variere og husk at mengden pålegg er vel så viktig som typen.
• Fisk og skalldyr: makrell i tomat, røkt makrell, sild, alle typer laksepålegg, tunfisk, sardiner, reker, krabbe, crabsticks, eller lignende. Bruk et tynt lag lettmajones, dersom du ønsker majones på skalldyrpålegget
• Ost: velg gjerne magre oster, som lettere hvitoster og smøreoster, kvarg/kesam og cottage cheese
• Kjøtt og fjærkre: velg varianter med maks 10 % fett, som kokt skinke, hamburgerrygg, mager leverpostei, salt bankekjøtt, roastbiff, alle typer ren skinke, kylling og kalkunpålegg og skinkestek
• Egg
• Syltetøy: velg de med minst mulig tilsatt sukker
Tips: Mager smøreost kan brukes som erstatning for smør og majones.
Pynt gjerne med frukt og grønnsaker.