Menyen gir deg 3 om dagen og kan hjelpe deg med å nå dine mål.
Last ned meny som utskriftsvennlig PDF her
• Dobbel porsjon havregrøt med friske bær
• En liten neve mandler, nøtter eller frø
• 1 frukt etter ønske eller 1 dl juice
• Kaffe/te
• 2 skiver grovt brød
• Tynt lag med smør, majones eller sennep
• Omelett av to egg, 2 ss cottage cheese og 3 skiver skinke, stekt i litt smør gjerne med purre, sopp, paprika og/eller spinat
• 2 dl skummet eller ekstra lett melk
• 1 frukt etter ønske eller 1 dl juice
• Tomat, agurk, paprika og salatblader i fri mengde
• Kaffe eller te
Ris med grønnsaker og tunfisk:
• 1 boks tunfisk i vann eller 2 små kyllingfileter
• ½ paprika
• ½ purreløk
• 4 sjampinjonger
• 1,5 dl matfløte
• 100 g grov pasta eller ris (tørrvekt)
Skjær grønnsakene i biter. Stek dem i panne sammen med fisken. Tilsett matfløte og kok opp. Spis med pasta.
• 1,5 dl usøtet kornblanding eller havregryn
• 1,5 dl yoghurt
• ½ banan
• En liten håndfull bær eller 1 ss syltetøy uten tilsatt sukker
• 10 mandler
• Vann
Hvert alternativ gir ca. 200 kcal, velg to av alternativene under.
• 1 eple/pære/nektarin og en liten neve (25 g) mandler eller nøtter
• 1 dl cottage cheese, 3 ss havregryn og 1 ts usøtet syltetøy
• 1,5 dl yoghurt naturell og 3 ss usøtet kornblanding eller havregryn
• Fruktsalat med kvarg (150 gram frukt og 1 dl skyr eller mager kesam naturell/vanilje)
• Grønnsaker og dipp laget med ca. 1 dl kesam
• 2 grove knekkebrød med et tynt lag smør, magert pålegg* og valgfrie grønnsaker
• 1 skive ekstra grovt brød med magert pålegg* og valgfrie grønnsaker
• 1 banan og 1,5 dl lettere sjokolademelk
Det er lurt å variere med ulike typer pålegg og husk at mengden pålegg er vel så viktig som typen. Du kan gjerne spise to typer på samme brødskive.
• Fisk og skalldyr: makrell i tomat, røkt makrell, sild, alle typer laksepålegg, tunfisk, sardiner, reker, krabbe, crabsticks, eller lignende. Bruk et tynt lag lettmajones, dersom du ønsker majones på skalldyrpålegget
• Ost: hvitost, smøreoster, kvarg/kesam og cottage cheese
• Kjøtt og fjærkre: velg gjerne magre varianter som kokt skinke, kylling- og kalkunpålegg, skinkestek.og hamburgerrygg, i tillegg til leverpostei, salt bankekjøtt og roastbiff
• Egg
• Syltetøy: velg de med minst mulig tilsatt sukker
Tips: Smøreost kan brukes som erstatning for smør og majones.
Pynt gjerne med frukt og grønnsaker.