• Dagsmeny 1 - 3000 kcal

    Menyen gir deg 3 om dagen og kan hjelpe deg med å nå dine mål. 

Dagsmeny 1 - 3000 kcal

Guro Waage

PUBLISERT: 12.01.2016 - SKREVET AV: Guro Waage - TITTEL: ERNÆRINGSRÅDGIVER

Last ned meny som utskriftsvennlig PDF her

Frokost (ca. 550 kcal):

•    Dobbel porsjon havregrøt med friske bær
•    En liten neve mandler, nøtter eller frø
•    1 frukt etter ønske eller 1 dl juice
•    Kaffe/te  

Lunsj (ca. 600 kcal):

•    2 skiver grovt brød
•    Tynt lag med smør, majones eller sennep
•    Omelett av to egg, 2 ss cottage cheese og 3 skiver skinke, stekt i litt smør gjerne med purre, sopp, paprika og/eller spinat
•    2 dl skummet eller ekstra lett melk
•    1 frukt etter ønske eller 1 dl juice
•    Tomat, agurk, paprika og salatblader i fri mengde
•    Kaffe eller te

Middag (ca. 800 kcal):

Ris med grønnsaker og tunfisk:
•    1 boks tunfisk i vann eller 2 små kyllingfileter
•    ½ paprika
•    ½ purreløk
•    4 sjampinjonger
•    1,5 dl matfløte
•    100 g grov pasta eller ris (tørrvekt) 

Skjær grønnsakene i biter. Stek dem i panne sammen med fisken. Tilsett matfløte og kok opp. Spis med pasta. 

Kveldsmat (ca. 450 kcal):

•    1,5 dl usøtet kornblanding eller havregryn  
•    1,5 dl yoghurt
•    ½ banan
•    En liten håndfull bær eller 1 ss syltetøy uten tilsatt sukker
•    10 mandler
•    Vann

Mellommåltider:

Hvert alternativ gir ca. 200 kcal, velg to av alternativene under.
•    1 eple/pære/nektarin og en liten neve (25 g) mandler eller nøtter
•    1 dl cottage cheese, 3 ss havregryn og 1 ts usøtet syltetøy
•    1,5 dl yoghurt naturell og 3 ss usøtet kornblanding eller havregryn
•    Fruktsalat med kvarg (150 gram frukt og 1 dl skyr eller mager kesam naturell/vanilje)
•    Grønnsaker og dipp laget med ca. 1 dl kesam
•    2 grove knekkebrød med et tynt lag smør, magert pålegg* og valgfrie grønnsaker
•    1 skive ekstra grovt brød med magert pålegg* og valgfrie grønnsaker
•    1 banan og 1,5 dl lettere sjokolademelk

*Forslag til pålegg:

Det er lurt å variere med ulike typer pålegg og husk at mengden pålegg er vel så viktig som typen. Du kan gjerne spise to typer på samme brødskive.

•    Fisk og skalldyr: makrell i tomat, røkt makrell, sild, alle typer laksepålegg, tunfisk, sardiner, reker, krabbe, crabsticks, eller lignende. Bruk et tynt lag lettmajones, dersom du ønsker majones på skalldyrpålegget
•    Ost: hvitost, smøreoster, kvarg/kesam og cottage cheese
•    Kjøtt og fjærkre: velg gjerne magre varianter som kokt skinke, kylling- og kalkunpålegg, skinkestek.og hamburgerrygg, i tillegg til leverpostei, salt bankekjøtt og roastbiff
•    Egg
•    Syltetøy: velg de med minst mulig tilsatt sukker
Tips: Smøreost kan brukes som erstatning for smør og majones.
Pynt gjerne med frukt og grønnsaker.

blog comments powered by Disqus