Menyen gir deg 3 om dagen og kan hjelpe deg med å nå dine mål.
Last ned meny som utskriftsvennlig PDF her
• 2 dl havregryn eller usøtet kornblanding (f.eks. 4-korn eller Go’dag)
• 2 dl skummet eller ekstra lett melk (alternativt 2 dl skummet kulturmelk, 1 dl yoghurt naturell eller lett-yoghurt)
• 2 ts rosiner, tørkede aprikoser eller annen tørket frukt, eller 1 ss syltetøy med mindre sukker
• En liten neve mandler, nøtter eller frø
• 1 liten frukt etter ønske eller 1 dl juice
• Kaffe/te
• 3 skiver grovt brød
• Tynt lag med smør eller majones
• Valgfritt pålegg i tynt lag
• Fri mengde tomat, agurk, paprika og salat
• 1,5 dl skummet/ ekstra lett melk eller 1 dl juice
• Kaffe/te
Energirik fiskesuppe:
• 4 dl fiskebuljong
• 1 gulrot
• ½ paprika
• ½ purre
• 2 store poteter
• 150 g laks
• 1 dl matfløte
Skjær grønnsakene i biter og stek dem raskt i panne. Kok videre i buljongen. Tilsett matfløte og biter av fisk når potetene er møre. Spis gjerne en skive brød til suppen.
Smoothie:
• 1 banan
• 5 ss havregryn
• 1 beger fruktyoghurt
• 1 håndfull friske bær
• 1 dl melk
• 1 ss peanøttsmør
Hvert alternativ gir ca. 250 kcal, velg to av alternativene under.
• 1 banan og en liten neve nøtter (25g)
• 1,5 dl cottage cheese, 4 ss havregryn eller usøtet kornblanding, en liten håndfull bær
• Fruktsalat med kvarg (150 g frukt, 1,5 dl skyr eller mager kesam naturell/vanilje)
• 1 banan og 2,5 dl mager sjokolademelk
• 3 grove knekkebrød med tynt lag smør, magert pålegg* og valgfrie grønnsaker
• 1,5 skive ekstra grovt brød med magert pålegg* og valgfrie grønnsaker
• 60 g nøtter og tørket frukt
• ½ avokado, ½ boks tunfisk i vann, 1 tomat og pepper
Det er lurt å variere med ulike typer pålegg og husk at mengden pålegg er vel så viktig som typen. Du kan gjerne spise to typer på samme brødskive.
• Fisk og skalldyr: makrell i tomat, røkt makrell, sild, alle typer laksepålegg, tunfisk, sardiner, reker, krabbe, crabsticks, eller lignende. Bruk et tynt lag lettmajones, dersom du ønsker majones på skalldyrpålegget
• Ost: hvitost, smøreoster, kvarg/kesam og cottage cheese
• Kjøtt og fjærkre: velg gjerne magre varianter som kokt skinke, kylling- og kalkunpålegg, skinkestek.og hamburgerrygg, i tillegg til leverpostei, salt bankekjøtt og roastbiff
• Egg
• Syltetøy: velg de med minst mulig tilsatt sukker
Tips: Smøreost kan brukes som erstatning for smør og majones.
Pynt gjerne med frukt og grønnsaker.