• Dagsmeny 3 - 3200 kcal

    Menyen gir deg 3 om dagen og kan hjelpe deg med å nå dine mål. 

Dagsmeny 3 - 3200 kcal

Guro Waage

PUBLISERT: 12.01.2016 - SKREVET AV: Guro Waage - TITTEL: ERNÆRINGSRÅDGIVER

Last ned meny som utskriftsvennlig PDF her

Frokost (ca. 550 kcal):

•    2 skiver grovt brød eller 4 grove knekkebrød
•    Tynt lag smør eller majones
•    2 egg (stekt eller kokt)
•    2 skiver bacon eller annet kjøttpålegg
•    Fri mengde tomat, agurk, paprika og salat
•    1,5 dl skummet eller ekstra lett melk
•    Kaffe/te

Lunsj (ca. 600 kcal):

•    Dobbel porsjon havregrøt med friske bær
•    En liten neve mandler, nøtter eller frø
•    1 banan
•    Kaffe/te  

Middag (ca. 800 kcal):

Pasta med grønnsaker og kylling:
•    ½ løk
•    ½ paprika
•    200 g kylling eller magert kjøtt
•    ½ pose fryst spinat eller 1 pose frisk spinat
•    2 ss pesto
•    100 g grov pasta eller grov ris
Skjær opp grønnsaker og kylling i biter og stek disse i panne. Ha over pesto når kyllingen er gjennomstekt. Spis med pasta eller ris.

Kveldsmat (ca. 500 kcal):

•    2 skiver grovt brød eller 4 grove knekkebrød
•    Tynt lag smør og pålegg*
•    1 egg
•    Fri mengde tomat, agurk og paprika
•    1,5 dl skummet eller ekstra lett melk
•    1 valgfri frukt 

Mellommåltider:

Hvert alternativ gir ca. 250 kcal, velg to av alternativene under.
•    1 banan og en liten neve nøtter (25g)
•    1,5 dl cottage cheese, 4 ss havregryn eller usøtet kornblanding, en liten håndfull bær
•    Fruktsalat med kvarg (150 g frukt, 1,5 dl skyr eller mager kesam naturell/vanilje)
•    1 banan og 2,5 dl mager sjokolademelk
•    3 grove knekkebrød med tynt lag smør, magert pålegg* og valgfrie grønnsaker
•    1,5 skive ekstra grovt brød med magert pålegg* og valgfrie grønnsaker
•    60 g nøtter og tørket frukt
•    ½ avokado, ½ boks tunfisk i vann, 1 tomat og pepper

*Forslag til pålegg:

Det er lurt å variere med ulike typer pålegg og husk at mengden pålegg er vel så viktig som typen. Du kan gjerne spise to typer på samme brødskive.

•    Fisk og skalldyr: makrell i tomat, røkt makrell, sild, alle typer laksepålegg, tunfisk, sardiner, reker, krabbe, crabsticks, eller lignende. Bruk et tynt lag lettmajones, dersom du ønsker majones på skalldyrpålegget
•    Ost: hvitost, smøreoster, kvarg/kesam og cottage cheese
•    Kjøtt og fjærkre: velg gjerne magre varianter som kokt skinke, kylling- og kalkunpålegg, skinkestek.og hamburgerrygg, i tillegg til leverpostei, salt bankekjøtt og roastbiff
•    Egg
•    Syltetøy: velg de med minst mulig tilsatt sukker
Tips: Smøreost kan brukes som erstatning for smør og majones.
Pynt gjerne med frukt og grønnsaker.

blog comments powered by Disqus