• Dagsmeny 1 - 3400 kcal

    Menyen gir deg 3 om dagen og kan hjelpe deg med å nå dine mål. 

Dagsmeny 1 - 3400 kcal

Guro Waage

PUBLISERT: 12.01.2016 - SKREVET AV: Guro Waage - TITTEL: ERNÆRINGSRÅDGIVER

Last ned meny som utskriftsvennlig PDF her

Frokost (ca. 550 kcal):

•    Dobbel porsjon havregrøt med friske bær
•    En liten neve mandler, nøtter eller frø
•    1 frukt etter ønske eller 1 dl juice
•    Kaffe/te  

Lunsj (ca. 600 kcal):

•    2 skiver grovt brød
•    Tynt lag med smør, majones eller sennep
•    Omelett av to egg, 2 ss cottage cheese og 3 skiver skinke, stekt i litt smør gjerne med purre, sopp, paprika og/eller spinat
•    2 dl skummet eller ekstra lett melk
•    1 frukt etter ønske eller 1 dl juice
•    Fri mengde tomat, agurk, paprika og salat
•    Kaffe/te

Middag (ca. 850 kcal):

Laks med pesto:

•    ½ paprika
•    ½ pakke frossen spinat eller 1 pakke fersk spinat
•    200 g laks 
•    1 ss pesto 
•    100 g grov pasta eller ris
•    2 ss mager kesam 

Del paprika i biter og bland med spinat i en ildfast form. Smør laksen med pesto og legg den over grønnsaken. Stek i ovn ved 180° i 15 minutter. Spis med pasta eller ris og kesam.

Kveldsmat (ca. 500 kcal):

•    1,5 dl kornblanding
•    1,5 dl yoghurt naturell eller 1 dl cottage cheese
•    1 banan
•    En liten håndfull bær eller 1 ss syltetøy uten tilsatt sukker
•    10 mandler

Mellommåltider:

Hvert alternativ gir ca. 300 kcal, velg tre av alternativene under.
•    ½ avocado, 1 boks tunfisk i vann, 1 tomat og pepper
•    1 banan, en liten neve nøtter (25g) og 1,5 dl skummet eller ekstra lett melk
•    1,5 dl cottage cheese, 6 ss havregryn eller usøtet kornblanding og en liten håndfull bær
•    Fruktsalat med kvarg (200 g frukt, 1,5 dl skyr eller mager kesam naturell eller vanilje)
•    1 skive grovt brød, tynt lag smør eller majones, 1 egg og valgfrie grønnsaker
•    1 grovt knekkebrød, 1 kokt egg og 2 dl mager sjokolademelk
•    1 beger (175 g) skyr, 4 ss usøtet kornblanding eller havregryn og ½ banan

*Forslag til pålegg:

Det er lurt å variere med ulike typer pålegg og husk at mengden pålegg er vel så viktig som typen. Du kan gjerne spise to typer på samme brødskive.

•    Fisk og skalldyr: makrell i tomat, røkt makrell, sild, alle typer laksepålegg, tunfisk, sardiner, reker, krabbe, crabsticks, eller lignende. Bruk et tynt lag lettmajones, dersom du ønsker majones på skalldyrpålegget
•    Ost: hvitost, smøreoster, kvarg/kesam og cottage cheese
•    Kjøtt og fjærkre: velg gjerne magre varianter som kokt skinke, kylling- og kalkunpålegg, skinkestek.og hamburgerrygg, i tillegg til leverpostei, salt bankekjøtt og roastbiff
•    Egg
•    Syltetøy: velg de med minst mulig tilsatt sukker
Tips: Smøreost kan brukes som erstatning for smør og majones.
Pynt gjerne med frukt og grønnsaker.

blog comments powered by Disqus