Menyen gir deg 3 om dagen og kan hjelpe deg med å nå dine mål.
Last ned meny som utskriftsvennlig PDF her
• 2 dl havregryn eller usøtet kornblanding (f.eks. 4-korn eller Go’dag)
• 2 dl skummet eller ekstra lett melk (alternativt 2 dl skummet kulturmelk, 1 dl yoghurt naturell eller lett-yoghurt)
• En liten neve mandler, nøtter eller frø
• 1 banan
• Kaffe/te
• 3 grove pannekaker med havregryn
• 6 ss cottage cheese
• 3 ss syltetøy med mindre sukker
• 1 banan
• 1,5 dl skummet eller ekstra lett melk
• Kaffe/te
Laks med ris og pesto:
• ½ paprika
• ½ pakke frossen spinat eller 1 pakke fersk spinat
• 200 g laks
• 1 ss pesto
• 100 g grov pasta eller ris
• 2 ss mager kesam
Del paprika i biter og bland med spinat i en ildfast form. Smør laksen med pesto og legg denne over grønnsaken. Stek i ovn ved 180° i 15 minutter. Spis med pasta eller ris og kesam.
• 1,5 dl kornblanding
• 1,5 dl yoghurt naturell eller 1 dl cottage cheese
• 1 banan
• En liten håndfull bær eller 1 ss syltetøy uten tilsatt sukker
• 10 mandler
Hvert alternativ gir ca. 300 kcal, velg tre av alternativene under.
• ½ avocado, 1 boks tunfisk i vann, 1 tomat og pepper
• 1 banan, en liten neve nøtter (25g) og 1,5 dl skummet eller ekstra lett melk
• 1,5 dl cottage cheese, 6 ss havregryn eller usøtet kornblanding og en liten håndfull bær
• Fruktsalat med kvarg (200 g frukt, 1,5 dl skyr eller mager kesam naturell eller vanilje)
• 1 skive grovt brød, tynt lag smør eller majones, 1 egg og valgfrie grønnsaker
• 1 grovt knekkebrød, 1 kokt egg og 2 dl mager sjokolademelk
• 1 beger (175 g) skyr, 4 ss usøtet kornblanding eller havregryn og ½ banan
Det er lurt å variere med ulike typer pålegg og husk at mengden pålegg er vel så viktig som typen. Du kan gjerne spise to typer på samme brødskive.
• Fisk og skalldyr: makrell i tomat, røkt makrell, sild, alle typer laksepålegg, tunfisk, sardiner, reker, krabbe, crabsticks, eller lignende. Bruk et tynt lag lettmajones, dersom du ønsker majones på skalldyrpålegget
• Ost: hvitost, smøreoster, kvarg/kesam og cottage cheese
• Kjøtt og fjærkre: velg gjerne magre varianter som kokt skinke, kylling- og kalkunpålegg, skinkestek.og hamburgerrygg, i tillegg til leverpostei, salt bankekjøtt og roastbiff
• Egg
• Syltetøy: velg de med minst mulig tilsatt sukker
Tips: Smøreost kan brukes som erstatning for smør og majones.
Pynt gjerne med frukt og grønnsaker.