• Dagsmeny 3 - 3500 kcal

    Menyen gir deg 3 om dagen og kan hjelpe deg med å nå dine mål. 

Dagsmeny 3 - 3500 kcal

Guro Waage

PUBLISERT: 12.01.2016 - SKREVET AV: Guro Waage - TITTEL: ERNÆRINGSRÅDGIVER

Last ned meny som utskriftsvennlig PDF her

Frokost (ca. 600 kcal):

•    3 skiver ekstra grovt brød
•    Tynt lag med smør eller majones
•    Valgfritt pålegg*
•    Fri mengde tomat, agurk, paprika og salat
•    1,5 dl skummet/ ekstra lett melk eller 1 dl juice
•    Kaffe/te

Lunsj (ca. 650 kcal):

•    Dobbel porsjon havregrøt med friske bær
•    En liten neve mandler, nøtter eller frø
•    1 banan
•    Kaffe/te  

Middag (ca. 850 kcal):

Energirik fiskesuppe:  
•    4 dl fiskebuljong
•    1 ts pesto
•    1 gulrot
•    ½ paprika
•    ½ purre
•    2 store poteter
•    150 g laks
•    1 dl matfløte
Skjær grønnsakene i biter og stek dem raskt i panne. Kok dem videre i buljongen. Tilsett matfløte og biter av fisk når potetene er møre. Spis gjerne en skive brød til suppen.

Kveldsmat (ca. 500 kcal):

•    2 skiver grovt brød eller 4 grove knekkebrød
•    Tynt lag smør og pålegg*
•    1 egg
•    Fri mengde tomat, agurk eller paprika
•    1,5 dl skummet eller ekstra lett melk
•    1 valgfri frukt 

Mellommåltider:

Hvert alternativ gir ca. 300 kcal, velg tre av alternativene under.
•    ½ avocado, 1 boks tunfisk i vann, 1 tomat og pepper
•    1 banan, en liten neve nøtter (25g) og 1,5 dl skummet eller ekstra lett melk
•    1,5 dl cottage cheese, 6 ss havregryn eller usøtet kornblanding og en liten håndfull bær
•    Fruktsalat med kvarg (200 g frukt, 1,5 dl skyr eller mager kesam naturell eller vanilje)
•    1 skive grovt brød, tynt lag smør eller majones, 1 egg og valgfrie grønnsaker
•    1 grovt knekkebrød, 1 kokt egg og 2 dl mager sjokolademelk
•    1 beger (175 g) skyr, 4 ss usøtet kornblanding eller havregryn og ½ banan

*Forslag til pålegg:

Det er lurt å variere med ulike typer pålegg og husk at mengden pålegg er vel så viktig som typen. Du kan gjerne spise to typer på samme brødskive.

•    Fisk og skalldyr: makrell i tomat, røkt makrell, sild, alle typer laksepålegg, tunfisk, sardiner, reker, krabbe, crabsticks, eller lignende. Bruk et tynt lag lettmajones, dersom du ønsker majones på skalldyrpålegget
•    Ost: hvitost, smøreoster, kvarg/kesam og cottage cheese
•    Kjøtt og fjærkre: velg gjerne magre varianter som kokt skinke, kylling- og kalkunpålegg, skinkestek.og hamburgerrygg, i tillegg til leverpostei, salt bankekjøtt og roastbiff
•    Egg
•    Syltetøy: velg de med minst mulig tilsatt sukker
Tips: Smøreost kan brukes som erstatning for smør og majones.
Pynt gjerne med frukt og grønnsaker.

blog comments powered by Disqus