• Dagsmeny 3 - 3600 kcal

    Menyen gir deg 3 om dagen og kan hjelpe deg med å nå dine mål. 

Dagsmeny 3 - 3600 kcal

Guro Waage

PUBLISERT: 12.01.2016 - SKREVET AV: Guro Waage - TITTEL: ERNÆRINGSRÅDGIVER

Last ned meny som utskriftsvennlig PDF her

Frokost (ca. 600 kcal):

• 3 skiver grovt brød
• Tynt lag med smør eller majones
• Valgfritt pålegg*
• Tomat, agurk, paprika og salatblader i fri mengde
• 1,5 dl skummet/ ekstra lett melk eller 1 dl juice
• Kaffe eller te 

Lunsj (ca. 700 kcal):

• Dobbel porsjon havregrøt med friske bær 
• En neve (ca. 20 stk.) mandler, nøtter eller frø
• 1 ss syltetøy med mindre sukker
• 1 banan
• Vann
• Kaffe eller te

Middag (ca. 900 kcal):

Energirik fiskesuppe:
• 4 dl fiskebuljong
• 1 ss pesto
• 1 gulrot
• ½ paprika
• ½ purre
• 2 store poteter
• 150 g laks
• 1 dl matfløte
Skjær grønnsakene i biter og stek dem raskt i panne. Kok dem videre i buljong. Tilsett matfløte og biter av fisk når potetene er møre. Spis gjerne en skive brød til suppen.

Kveldsmat (ca. 500 kcal):

• 2 skiver grovt brød eller 4 grove knekkebrød
• Tynt lag smør og pålegg*
• 1 egg
• Fri mengde tomat, agurk eller paprika
• 1,5 dl skummet eller ekstra lett melk
• 1 valgfri frukt

Mellommåltider:

Hvert alternativ gir ca. 300 kcal, velg tre av alternativene under.
• ½ avocado, 1 boks tunfisk i vann, 1 tomat og pepper
• 1 banan, en liten neve nøtter (25g) og 1,5 dl skummet eller ekstra lett melk
• 1,5 dl cottage cheese, 6 ss havregryn eller usøtet kornblanding og en liten håndfull bær
• Fruktsalat med kvarg (200 g frukt, 1,5 dl skyr eller mager kesam naturell eller vanilje)
• 1 skive grovt brød, tynt lag smør eller majones, 1 egg og valgfrie grønnsaker
• 1 grovt knekkebrød, 1 kokt egg og 2 dl mager sjokolademelk
• 1 beger (175 g) skyr, 4 ss usøtet kornblanding eller havregryn og ½ banan

*Forslag til pålegg:

Det er lurt å variere med ulike typer pålegg og husk at mengden pålegg er vel så viktig som typen. Du kan gjerne spise to typer på samme brødskive.
• Fisk og skalldyr: makrell i tomat, røkt makrell, sild, alle typer laksepålegg, tunfisk, sardiner, reker, krabbe, crabsticks, eller lignende. Bruk et tynt lag lettmajones, dersom du ønsker majones på skalldyrpålegget
• Ost: hvitost, smøreoster, kvarg/kesam og cottage cheese
• Kjøtt og fjærkre: velg gjerne magre varianter som kokt skinke, kylling- og kalkunpålegg, skinkestek.og hamburgerrygg, i tillegg til leverpostei, salt bankekjøtt og roastbiff
• Egg
• Syltetøy: velg de med minst mulig tilsatt sukker
Tips: Smøreost kan brukes som erstatning for smør og majones.
Pynt gjerne med frukt og grønnsaker

blog comments powered by Disqus