Menyen gir deg 3 om dagen og kan hjelpe deg med å nå dine mål.
Last ned meny som utskriftsvennlig PDF her
Frokost (ca. 600 kcal):
• 2 skive grovt brød
• Tynt lag med smør, majones eller sennep
• Omelett av to egg, 2 ss cottage cheese, 3 skiver skinke, gjerne stekt med purre, sopp, paprika og/eller spinat
• 2 dl skummet eller ekstra lett melk
• 1 frukt etter ønske eller 1 dl juice
• Tomat, agurk, paprika og salatblader i fri mengde
• Kaffe eller te
• 3 stk. grove pannekaker med havregryn
• 6 ss Cottage Cheese
• 3 ss syltetøy
• 1 Banan
• 1,5 dl skummet/ ekstra lett melk eller 1 dl juice
• Kaffe eller te
Laks med pesto:
• ½ paprika
• ½ pakke frossen spinat eller 1 pakke fersk spinat
• 200 g laks
• 1 ss pesto
• 100 g grov pasta eller ris (tørrvekt)
• 1 ss lettrømme
Del paprika i biter og bland med spinat i en ildfast form. Smør laksen med pesto og legg denne over grønnsakene. Stek i ovn ved 180° i 15 minutter. Spis med pasta eller ris og lettrømme.
• 2 skiver grovt brød eller 4 grove knekkebrød
• Smør og pålegg*
• 1 egg
• Fri mengde tomat, agurk eller paprika
• 2 dl skummet eller ekstra lett melk
• 1 valgfri frukt
Hvert alternativ gir ca. 350 kcal, velg tre av alternativene under.
• ½ avocado, 1 boks tunfisk i vann, 1 tomat og pepper
• 1,5 dl cottage cheese, 6 ss havregryn eller usøtet kornblanding, en liten håndfull bær og ½ banan
• Fruktsalat med kvarg (200 g frukt, 2 dl skyr eller mager kesam naturell eller vanilje)
• 1,5 skive grovt brød, tynt lag smør eller majones, magert pålegg, 1 egg og valgfrie grønnsaker
• 2 grove knekkebrød, valgfritt pålegg, 1 kokt egg, 2 dl mager sjokolademelk
• Smoothie (1 banan, 1 beger yoghurt, 1 dl friske bær, 1 dl melk, 4 ss havregryn)
Det er lurt å variere med ulike typer pålegg og husk at mengden pålegg er vel så viktig som typen. Du kan gjerne spise to typer på samme brødskive.
• Fisk og skalldyr: makrell i tomat, røkt makrell, sild, alle typer laksepålegg, tunfisk, sardiner, reker, krabbe, crabsticks, eller lignende. Bruk et tynt lag lettmajones, dersom du ønsker majones på skalldyrpålegget
• Ost: hvitost, smøreoster, kvarg/kesam og cottage cheese
• Kjøtt og fjærkre: velg gjerne magre varianter som kokt skinke, kylling- og kalkunpålegg, skinkestek.og hamburgerrygg, i tillegg til leverpostei, salt bankekjøtt og roastbiff
• Egg
• Syltetøy: velg de med minst mulig tilsatt sukker
Tips: Smøreost kan brukes som erstatning for smør og majones.
Pynt gjerne med frukt og grønnsaker.