Menyen gir deg 3 om dagen og kan hjelpe deg med å nå dine mål.
Last ned meny som utskriftsvennlig PDF her
• 2 skive ekstra grovt brød
• Tynt lag med smør, majones eller sennep
• Omelett av to egg, 2 ss cottage cheese, 3 skiver skinke, gjerne stekt med purre, sopp, paprika og/eller spinat
• 2 dl skummet eller ekstra lett melk
• 1 frukt etter ønske eller 1 dl juice
• Tomat, agurk, paprika og salatblader i fri mengde
• Kaffe eller te
• 3 ½ skive ekstra grovt brød
• Tynt lag med smør eller majones
• Valgfritt pålegg*
• 1 egg
• Tomat, agurk, paprika og salatblader i fri mengde
• 2 dl skummet eller ekstra lett melk
• Kaffe eller te
Pasta med grønnsaker og kylling:
• 1 ss smør eller olje
• ½ løk
• ½ paprika
• ½ pose fryst spinat eller 1 pose frisk spinat
• 200 g kylling eller magert kjøtt
• 2 ss pesto
• 100 g grov pasta eller grov ris (tørr vekt)
• 2 ss lettrømme eller annen valgfri dressing
Skjær grønnsaker og kylling i biter og stek disse i panne. Ha over pesto når kyllingen er gjennomstekt.
• 1,5 dl kornblanding
• 1,5 dl skyr eller cottage cheese
• 1 banan
• En liten håndfull bær eller 1 ss syltetøy uten tilsatt sukker
• En liten håndfull mandler eller nøtter
Hvert alternativ gir ca. 300 kcal, velg fire av alternativene under.
• ½ avocado, 1 boks tunfisk i vann, 1 tomat og pepper
• 1 banan, en liten neve nøtter (25g), 1,5 dl skummet eller ekstra lett melk
• 1,5 dl cottage cheese, 6 ss havregryn eller usøtet kornblanding, en liten håndfull bær
• Fruktsalat med kvarg (200 g frukt, 1,5 dl skyr eller mager kesam naturell eller vanilje)
• 1 skive grovt brød, tynt lag smør eller majones, 1 egg og valgfrie grønnsaker
• 1 grovt knekkebrød, 1 kokt egg, 2 dl mager sjokolademelk
• 1 beger (175 g) skyr, 4 ss usøtet kornblanding eller havregryn, ½ banan
Det er lurt å variere med ulike typer pålegg og husk at mengden pålegg er vel så viktig som typen. Du kan gjerne spise to typer på samme brødskive.
• Fisk og skalldyr: makrell i tomat, røkt makrell, sild, alle typer laksepålegg, tunfisk, sardiner, reker, krabbe, crabsticks, eller lignende. Bruk et tynt lag lettmajones, dersom du ønsker majones på skalldyrpålegget
• Ost: hvitost, smøreoster, kvarg/kesam og cottage cheese
• Kjøtt og fjærkre: velg gjerne magre varianter som kokt skinke, kylling- og kalkunpålegg, skinkestek.og hamburgerrygg, i tillegg til leverpostei, salt bankekjøtt og roastbiff
• Egg
• Syltetøy: velg de med minst mulig tilsatt sukker
Tips: Smøreost kan brukes som erstatning for smør og majones.
Pynt gjerne med frukt og grønnsaker.